Bredere bestemming molens gewenst

De actualisering van het bestemmingsplan voor Swartbroek, waaraan momenteel door de gemeente Weert gewerkt wordt, is het moment bij uitstek om de gemeente te vragen in het nieuwe bestemmingsplan voor Swartbroek molen De Hoop een bredere bestemmings te geven. Daardoor worden nieuwe activiteiten in deze molen mogelijk.

Ook bij de andere bestemmingsplannen in Weert is het noodzakelijk dat de molens een bredere bestemming krijgen.

Alleen zo worden nieuwe initiatieven en passende nieuwe activiteiten in de Weerter molens mogelijk waardoor er nieuw leven in de molens kan komen. Daardoor wordt ook het economisch draagvlak onder de molens breder. Zo kan voorkomen worden dat de molens binnen enkele jaren alleen nog maar monumenten zijn die enkele uren per maand draaien en die verder geen functie in de gemeenschap meer hebben.

Bij nieuwe activiteiten op de molen kan gedacht worden aan zaken als een winkeltje in bakkerijproducten, een koffie- en theesalon, een atelier met expositieruimte voor een beeldend kunstenaar, bed and breakfast in de molen, een proeflokaal of een museumpje of informatiecentrum met VVV informatiepost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.