Bezoek bewoners PSW-Coenraad Abelstraat aan Annamolen Keent

Acht bewoners van de PSW-locatie Coenraad Abelstraat, onder begeleiding  Van Mariet, Toos en Anne, hebben dinsdag genoten van een leuk dagje uit. Hoogtepunt van de dag was het bezoek aan de St. Annamolen van Keent.

Gestart met  een wandeling in de buurt van Tungelroy kwam het gezelschap tegen het middaguur bij de molen aan. De weergoden speelden, zoals dat hoort, mee zodat bij een stralende zonnetje eerst gezellig werd gepicknickt op de driehoek tegenover de molen. Het slaatje, de gehaktballetjes de lekkere belegde broodjes en het drinken gingen erin als koek.   

Lekker genieten van de picknick op de driehoek tegenover de molen

Lekker genieten van de picknick op de driehoek tegenover de molen

Daarna werd in de molen,eerst gekeken naar een film over de korenmolen. Bij dit warme weer helemaal geen onprettige bezigheid want binnen in de molen is het nu heerlijk koel.

De grootste groep wilde vervolgens graag de molen ook in het echt bekijken.  En voor ze het wisten waren de gasten, ook door het boeiende verhaal van de gastheren Pierre en Louis, meer dan een uur aan het rondneuzen in de molen. Op de meelzolder, steenzolder, molenbelt en invaart. Ook moesten de beide gidsen de nodige vragen beantwoorden.

PSW-ers op bezoek bij Annamolen Keent. Altijd leuk en gezellig.

PSW-ers op bezoek bij Annamolen Keent. Altijd leuk en gezellig.

Na voorzichtig “met de neus naar de trap” weer te zijn afgedaald naar de begane grond volgde er nog een bedankje voor de fijne rondleiding en werd het bezoek aan de Annamolen afgesloten. Met een flyer van de Anna molen en een sticker van Weert600 ging het voldaan naar huis terug. Kortom een fijn dagje uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.