Ondanks de winter zijn het geen stille weken

Zo midden in een winterse periode lijkt er weinig te melden over de Molenstichting Weerterland. Maar niets is minder waar. Achter de schermen wordt er stevig nagedacht over het beleid van de Molenstichting voor de komende jaren compleet met een uitgewerkt uitvoeringsplan.
Op 20 januari vergadert het bestuur daarover.

De restauratie van de Annamolen in Tungelroy en De Nijverheid in Stramproy heeft nu ook te lijden van de winterse weersomstandigheden. Al met al beginnen deze restauraties een erg lang aanslepende klus te worden. Nu maar hopen dat de resterende werkzaamheden, na in invallen van de dooi, voor de verandering eens wel met enige voortvarendheid ter hand genomen worden. Zodat beide molens op Landelijke Molen- en gemalendag op 8 en 9 mei vol trots kunnen draaien.

Achter de schermen werkt de Molenstichting ook aan de effectuering van de overdracht van het beheer over de vier molens die eigendom van de gemeente Weert zijn. Er wordt druk gestudeerd op een nieuwe overeenkomst met de vrijwillige molenaars. Daarin wordt geregeld wie er straks op de molens gaan draaien. En de Molenstichting legt, zoals al opgemerkt, ook aan een Beleidsnototie voor de komende jaren de laatste hand. Daarin wordt het beleid van de Molenstichting voor de komende 4 jaar beschreven en dit beleid wordt vertaald in een concreet stappenplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.