Molenstichting neemt beheer molens over

Met het plaatsen van een aantal handtekeningen onder de nieuwe beheersovereenkomst voor de Weerter windmolens, heeft de Molenstichting Weerterland het beheer over de vier gemeentelijke molens overgenomen. Dat gebeurde maandag 21 december tijdens een bijeenkomst in aanwezigheid van veel vrijwillige molenaars en vrijwillige molenaars in opleiding. Ook bestuursleden van de Limburgse Molenstichting waren bij de overdracht van het gemeentelijk molenbezit aanwezig.

Namens de gemeente Weert plaatste wethouder H. Coolen (cultuur en monumentenbeleid, CDA) zijn handtekening onder de overeenkost. Voor de Molenstichting Weerterland tekenden voorzitter F. Weerts en penningmeester M. Vossen.

Tijdens de bijeenkomst maakte voorzitter Weerts verder bekend dat de Molenstichting nu in nauw overleg met de vrijwillige moelnaars gaat werken aan nieuwe gebruikscontracten voor de vier molens.

Met de overdracht van het beheer over de beide Sint Annamolens in Keent en Tungelroy en de molens Sint Jan en De Nijverheid in Stramproy draagt de Molenstichting Weerterland voortaan de verantwoordelijkheid voor het dagelijks beheer van deze vier molens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.