Molenstichting start Vriendenactie

De overdracht van het beheer van de vier gemeentelijke windmolens, is voor de Molenstichting Weerterland het startsein voor een grote Vriendenactie.

De Molenstichting hoopt de komende maanden in Weert en de regio tientallen molenvrienden ervan te kunnen overtuigen dat het zinvol en nodig is om Vriend van de Molens in het Weerterland te worden.

Na de overdracht van de vier molens in Weert, Tungelroy en Stramproy is de Molenstichting Weerterland voortaan verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en onderhoud van de molens. De gemeente betaalt als eigenaar van de molens de kosten van dit onderhoud.

Bovendien moet de Molenstichting Weerterland zorgen voor de promotion van de molens en zorgen dat de molens ook weer regelmatig draaien. Doelstelling voor de Molenstichting Weerterland is dat ieder van de vier windmolens (de Annamolens van Keent en Tungelroy en De Nijverheid en Sint Jansmolen in Stramproy maandelijks minimaal acht uur draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.