Grote opknapbeurt voor Molen De Hoop Swartbroek

Goed nieuws valt er te melden uit Swartbroek van molen De Hoop.
Niet alleen wordt de molenbiotoop van de hoogste Limburgse stellingmolen flink verbeterd nu de gemeente een aantal bomen rond de molen laat kappen waardoor de windvang van de molen fors verbeterd wordt.

Ook de molen zelf krijgt een grote opknapbeurt. Voor deze klus heeft de eigenaar inmiddels een toezegging gekregen dat er subsidie beschikbaar gesteld wordt. Over de opknapbeurt van molen De Hoop is jarenlang gesproken.
Direct na de wintermaanden wordt met de klus begonnen.

De molen krijgt nieuwe, lange, schoren en de galerij rond de molen krijgt een nieuwe ballustrade. Bovendien wordt ook het schilderwerk van de molen grondig onderhanden genomen zodat de molen er weer een reeks van jaren netjes verzorgd bij zal staan. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden uiterlijk begin oktober 2010 zijn afgerond.

Op de Limburgse Molendag in het eerste weekeinde van oktober viert Weert dan dat de vier gemeentelijke windmolens ook allemaal gerestaureerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.