Project Nijsmolenbuurt formeel afgerond

Nijsmolenbuurt

Nijsmolenbuurt

De projectgroep Nijsmolenbuurt Verandert heeft het buurtproject voor wat betreft de aanlegwerkzaamheden nu ook formeel afgesloten. Tijdens een vergadering werd de financiële afwikkeling van het project formeel geaccordeerd en werd de beide penningmeesters formeel decharge verleend.

De subsidieverstrekkers zullen de financiële eindverantwoording voor het project binnenkort op schrift ontvangen. Molenstichting Weerterland, Stichting Bèèle Erfke/Nijsweike en de buurt kijken terug op een meer dan geslaagd project.

De doelstellingen: een verbetering van de groene omgeving rondom de Nijsmolen, het creëren van een ontmoetingsplek voor buurtbewoners maar allereerst en vooral toch het krijgen van een buurt met meer cohesie en onderlingen betrokkenheid zijn zeker waargemaakt. Ruim 100 verschillende vrijwilligers hebben 5.700 uur in het project gestoken.

Het sluiten van het project Nijsmolenbuurt Verandert betekent niet dat er geen nieuwe plannen of verdere initiatieven meer mogelijk zijn voor de Nijsmolen buurttuin. Niets is minder waar. Er lopen ook op dit moment al verschillende initiatieven om de inrichting van de buurttuin nu verder vorm te gaan geven. En wie leuke ideeën heeft, kan die altijd aanbrengen.

Daarnaast gaat een klein groepje doorwerken aan twee andere wensen: op termijn de bouw van een opslagruimte voor de tuingereedschappen in de molenberg en de bouw van een bakhuis. Wel vinden Stichting Bèèle Erfke/Nijswijke en de Molenstichting dat beide wensen gerealiseerd moeten worden in samenhang met ook nog enkele wensen voor het Bèèle Erfke. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.