Jurering Groenste Regio maandag ook op de molens

Van zondag tot en met dinsdag is de jury van Communities in Bloom, de wedstrijd voor de Groenste regio in Weert. Weert is een van de zes finalisten voor de editie 2014 van deze internationale wedstrijd naar de Groenste regio. Eerder was Weert in 2012 al Groenste stad van Nederland en in 2013 Groenste stad van Eueropa bij Entente Florale.

Bij de jurering voor Communities in Bloom wordt, anders dan bij Entente Florale, niet uitsluitend naar het groen gekeken. Ook zaken als cultuurhistorie, betrokkenheid van burgers bij het groen e.d. komen bij de jurering voor Communities in Bloom aan bod. De criteria voor de jurering zijn dan ook: netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare gebied en het buitengebied.

De competitie Communities in Bloom is dus een competitie waarbij de maatschappelijke betrokkenheid en het meedoen van inwoners, bedrijven en verenigingen een zeer belangrijke rol speelt. Laat Weert juist op dat onderdeel hoge ogen gooien, zo bleek uit het juryrapporten van de Europese competitie.

Een presentatie voor de jury over de molens

Een presentatie voor de jury over de molens

Molenstichting Weerterland is daarom ook deze keer weer zeer nauw bij de jurering betrokken. Net als bij de Nederlandse jurering voor Entente Florale. Dat betekent dat de jury maandag óók een stop bij de Sint Annamolen van Keent zal maken. Daarbij zullen wij de jury uitleggen en laten zien hoe wij als vrijwilligersorganisatie steeds volop bezig zijn om onze molens als markante monumenten in ons groene en natuurrijke landschap een vaste waarde te laten zijn. En een door velen gewaardeerde, prominente rol in buurt of kerkdorp te laten spelen. Zodat, zoals de gemeente Weert dat omschrijft: “molens een meerwaarde vormen voor de buurt , het dorp en het landschap waarin ze staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.