Volop positieve ontwikkelingen

Allemaal positieve ontwikkelingen en geluiden de afgelopen week.

Allereerst is het opvoegen van de Nijsmolen in Stramproy nu echt in volle gang.  Dat meldt ons mede bestuurslid Piet Hermans op zijn Blog. En de bouwvakkers hebben bovendien laten weten dat, aansluitend aan de afronding van het voegen van de Nijsmolen, begonnen wordt met het opnieuw voegen van de Annamolen in Tungelroy. Dus ook aan het wachten in Tungelroy komt, binnenkort, een einde. Vervolgens kan molenbouwer Adriaens uit Weert aan de gang met het molenmakerswerk.

Bovendien zijn er binnen de gemeentelijke organisatie enkele nadere werkafspraken gemaakt waardoor het toezicht op de voortgang, het verloop én de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden van de Nijsmolen, de Annamolen in Tungerloy en (direct na de winter) ook de Annamolen van Keent, verbeterd wordt.

Positief is ook dat er een oplossing in zicht blijkt te zijn voor de vraag hoe in de beide Annamolens en in de Nijverheid een toiletvoorziening en klein keukenblokje in te richten.  Joke Jongeling van de gemeente Weert is enkele prima oplossingen tijdens haar zoektocht naar mogelijkheden om in de molens een toiletvoorzieningen in te richten in Montfoort en Liessel tegengekomen. Een foto is hierbij te zien. Bekeken wordt nu nog hoe deze accommodatie in de molenberg te integreren. Maar de verwachtingen zijn hoopvol.

Laatste positieve geluid: op maandag 21 december (onder voorbehoud van een definitieve goedkeuring door B en W van Weert) tekenen de Molenstichting Weerterland en de gemeente Weert de definitieve versie van de Beheersovereenkomst voor de vier gemeentelijke molens.
Dat zal op een feestelijke wijze gebeuren tijdens een bijeenkomst op 21 december op 20.00 uur in Lunchcafé ‘t Morregat aan de Beekstraat in Weert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.