Nu speelt algengroei de molen van Nijs parten

Opnieuw is er geen begin gemaakt met het opnieuw opvoegen van de molen van Nijs in Stramproy.

Aannemerbedrijf Loven wordt nu dwars gezeten door algengroei in de voegen die het afgelopen voorjaar zijn uitgekapt. Er moet nu eerst een methode gevonden worden om deze algenafzetting uit de honderden meters voeg te verwijderen. Pas daarna kan het voegen daadwerkelijk beginnen.
Eerder al liep het opnieuw opvoegen van de molen door verschillende andere oorzaken al vertraging op.

Zolang de voegen niet opnieuw zijn gevoegd, kunnen ook de verdere restauratiewerkzaamheden aan de molen, zoals het vervangen van de twee roeden en de staart van de molen ook gebeuren. De molenroeden en molenstaart kunnen pas vernieuwd worden nadat de steigers rond de molen zijn afgebroken.

Wel is het oranje afschermdoek dat rond de steigers was opgehangen door een nieuw wit doek vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.