De schat van de molens

De schat van de molens

Geocaching is een leuke, moderne, sportieve maar ook spannende en uitdagende hobby. Doel is door middel van een aantal coördinaten die je onderweg moet vinden of verdienen een route te volgen. Aan het eind van de tocht vind je een soort schat, de cache.
Die benodigde coördinaten, zeg maar een soort aanwijzingen over wat je volgende halteplaats is, krijg je door het oplossen van allerlei puzzels die je op de locaties vindt. In die puzzel zitten je coördinaten voor je volgende halteplaats verborgen.
Met die coördinaten kun je in je GPS toestel een route uitstippelen die je naar een volgende plaats voert waar weer een volgende puzzel op je wacht. Je kunt je daarbij te voet, per fiets of met de auto (niet zo sportief) verplaatsen.
Op de laatste locatie van zo’n jacht naar de schat vind je uit eindelijk de cache, de schat, waar het om draait.
De Tommy Walkers uit Weert hebben enkele jaren geleden al een mooie geocache voor Molenstichting Weerterland samengesteld. Deze cache: Hoe de Wind draait, is de afgelopen weken grondig gecontroleerd en weer helemaal up to date gemaakt.

Dus een leuke en verrassende manier om eens enkele van onze prachtige monumenten te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.