Het heeft (te) lang geduurd.

“Restauratie Molen Stramproy hervat”, meldt vandaag Dagblad de Limburger met een grote kop.’Eerst zien en dan pas geloven, denk ik dan.
Het is inderdaad lang, te lang, wachten vooraleer aannemer Loven begint met de volgende fase van de grote opknapbeurt van de Molen van Nijs. Na het uitkappen van de voegen van de molenromp is het, zeer ook tot ergernis van molenaar Jac Nijs en van de Molenstichting Weerterland, maandenlang al stil op en rond de molen. Loven geeft in de krant wel verklaringen waarom het werk zo lang stilligt maar hij verzuimt erbij te zeggen dat hij inmiddels diverse keren tussentijds ook heeft beloofd dat de werkzaamheden ‘de komende week’ zouden verdergaan.
Alleen verscheen er na die toezeggingen telkens niemand bij de molen.

Daardoor moest molenaar en instructeur Jac Nijs ook steeds andere oplossingen bedenken om de opleiding tot de vrijwillige molenaars enigermate normaal door te kunnen laten gaan. Jac Nijs leidt momenteel zes vrijwillige molenaars op voor hun examen. vrijwillige molenaars die hard nodig zijn in Midden-Limburg.

Nu is het maar hopen dat er niet weer iets tussenkomt en dat aannemer Loven de klus echt weer oppakt en dat de resterende werkzaamheden bij De Nijverheid voor de rest wel volgens schema verlopen.

En… niet vergeten mag worden dat er in Tungelroy ook nog een molen staat te wachten op het moment dat ook daar de voegers arriveren. Misschien moet het toezicht op de voortgang en uitvoering van deze restauratieklussen toch geintensiveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.