Belangstelling voor molen op Limburgse Molendag

De open dag op molen De Nijverheid in Stramproy tijdens Limburgse Molendag heeft toch nog redelijk wat publiek getrokken. Ook de andere molens in en rondom Weert zoals de Sint Jansmolen, molen De Hoop in Swartbroek en de Uffelse molen in Haler-Uffelse hadden uiteindelijk over aanloop niet te klagen.En dat ondanks het feit dat de verschillende weekbladen in het land van Weert in hun kolommen met geen letter aandacht aan deze Limburgse Molendag hadden besteed.

Bij De Nijverheid (molen van Nijs) in Stramproy konden belangstellenden zichop de hoogte stellen van de voortgang van de restauratie van deze molen. Molenaar Jac Nijs mocht in de loop van de dag uiteindelijk toch nog een kleine vijftig personen op de molen verwelkomen en rondleiden. Wat de molenaar  opviel was dat er vooral mensen naar de molen kwamen die gericht belangstelling hadden voor de voortgang van de restauratiewerkzaamheden.

De molen van Nijs in Stramproy staat al enkele maanden in de steigers. Komende week wordt een begin gemaakt met het opnieuw opvoegen van het metselwerk van deze stenen bergmolen. Nadat de steigers zijn afgebroken worden ook de beide roeden van de molen vervangen. Ook aan de staart van de molen moet het nodige gebeuren. Het streven is dat de molen van Nijs tijdens de landelijke molendag in mei 2010 weer kan draaien.

De officiele heropening van deze ruim 100 jaar oude molen staat voor 2 en 3 oktober 2010 gepland. Dan wil de Molenstichting Weerterland de molen van Nijs en de beide Sint Annamolens in Tungelroy en in Keent tijdens een groots opgezet molenweekeinde in Weert officieel heropenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.