Heropening molen De Hoop in Horn

Vanmiddag de Molenstichting Weerterland vertegenwoordigd tijdens de heropening van molen De Hoop in Horn. De feestelijke heropening werd door veel molenvrienden en vertegen-woordigers van molenorgani-saties uit heel Limburg bijgewoond. Bovendien vormde de heropening min of meer het startsein voor de Limburgse Molendag van zondag.

Molen De Hoop, de enige zestienkanter ! van Nederland en waarschijnlijk zelfs van West-Europa is met geld van Monumentenzorg, de Provincie Limburg en de gemeente Leudal het voorbije jaar grondig gerestaureerd. De belangrijkste onderdelen van het werk zijn uitgevoerd door Adiaens Molenbouw uit Weert. Zo moest een nog uit 1925 daterende, geklonken binnenroede vervangen worden. Ook de molenstenen werden gerenoveerd en de hele molen kreeg een schilderbeurt.

Als onderdeel van het plan van aanpak werd ook de omgeving rond de molen aangepakt. Om de molenbiotoop te verbeteren zijn een aantal bomen gerooid en het terrein rond de molen werd opnieuw ingericht. Vrijwillige molenaar Leon Frissen verzorgde rond de heropening van deze molen ook een speciaal project voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool van Horn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.