Een verrassend molenevenement

Een verrassend molenevenement

Molenstichting Weerterland en Stichting Cultureel Café Weert zijn druk bezig met de organisatie en voorbereidingen voor Molens6x600. Dit verrassende molenevenement op zondag 5 oktober wordt het cadeau van de Weerter molens aan de jarige stad Weert.

Zes windmolens kin Weert (Keent, Hushoven, Swartbroek, Tungelroy en Stramproy) zullen die zondag zeshonderd minuten (van 10 uur tot 20 uur) draaien en tijdens deze tien uur vinden bij de verschillende molens gevarieerde culturele en molenevenementen plaats. Van een leuk korenfestival bij molen De Hoop in Swartbroek tot een molenpoëziefestival op de Sint Annamolen van Keent. Maar ook een Molen-, Meel-, Maal & Bakdag met bakdemonstraties en volop proeven van bakoven lekkernijen op de molen van Tungelroy tot een expositie van Weerter molenkunst van de hand van onder meer deelnemers aan Atelier 88. Kortom: Molens6x600 wordt een wat anders en verrassend veelzijdig molenevenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.