Bezoek aan Uffelsemolen

Tijdens onze wekelijkse wandeling hebben we vandaag, tijdens het lopen van het Wandelpad Haler, een bezoek gebracht aan de Uffelsemolen. Molenaar John Klerkx is druk bezig met de omvangrijke restauratie van deze unieke watermolen aan de Uffelsebeek. Het hele project moet omstreeks 2015 voltooid zijn. Maar dan is midden-Limburg een molenjuweeltje én een belangrijke toeristische trekpleister van jewelste rijker.

Inmiddels zijn grote delen van deze historische molen al met veel liefde en aandacht voor het detail gerestaureerd. Molenaar John Klerckx wacht nu op de start van de revitalisering van de Uffelsebeek die weer moet gaan meanderen. Dan kan over enkele jaren het schoepenrad van de watermolen weer gaan draaien.

In de toekomst is het de bedoeling dat de molen ook een culturele ontmoetingsplek voor midden Limburg wordt en er wordt een aantrekkelijk watermolenmuseum ingericht.

Molenstichting Weerterland werkt op een uiterst prettige wijze met molenaar John Klerkx samen. Wij willen de komende jaren waar mogelijk gezamenlijk optrekken om het kostbare molenbezit van Midden-Limburg onder de aandacht van het publiek te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.