Voortgang in restauraties

Er zit voortgang in de restauratie van de Annamolen in Tungelroy en de molen van Nijs in Stramproy. Nadat in het voorjaar honderden meters voegsel bij beide molens zijn uitgekapt en vooral bij de molen in Tungelroy ook zo’n duizend slechte bakstenen in het molenlichaam zijn vervangen, start volgende week het voegwerk.

Na het uitkappen van de voegen hebben de twee molens de hele zomer goed kunnen drogen. Dat was hard nodig want na de laatste restauratie van de twee molens in de jaren 70/80 van de vorige eeuw waren er vochtproblemen in beide molens ontstaan doordat regenwater via de dikke molenmuren naar binnen drong.

Het opnieuw opvoegen van de  molen van Nijs start volgende week en de bouwvakkers zullen naar verwachting een volle week voor de klus nodig hebben.

Maar op 4 oktober, Limburgse Molendag, staat de molen van Nijs er weer netjes gevoegd bij.
Op 4 oktober bent u ook welkom op deze molen om u door molenaar Jac Nijs te laten bijpraten over de werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.