Voorbereidingen voor Limburgse Molendag begonnen

Na de meer dan geslaagde Open Monumentendag waarbij de molens in Weert zeker niet over toeloop te klagen hadden, is de Molenstichting Weerterland nu begonnen met de voorbereiding van de Limburgse Molendag.  Die wordt traditioneel op de eerste zondag van oktober gehouden.

Tijdens de Limburgse Molendag, een initiatief van het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg samen met de Limburgse Molenstichting staan naast de molens de vrijwillige molenaars centraal in de belangstelling. Zij zijn tenslotte de mensen die ervoor zorgen dat onze molens gelukkig nog regelmatig draaien. In Weert zijn op dit moment een zestal vrijwilligers bij molenaar Jac Nijs van de molen De Nijverheid (Molen van Nijs) in Stramproy in opleiding tot vrijwillige molenaar. Bovendien hebben zich de afgelopen maanden enkele belangstellenden aangemeld die ook de opleiding tot vrijwillige molenaar willen gaan volgen.

Tijdens de Limburgse Molendag zal de Molenstichting Weerterland bij de molen De Nijverheid in Stramproy speciaal aandacht besteden aan het belang van de vrijwillige molenaars. Bovendien kunnen belangstellenden die dag ook de voortgang van de restauratie van deze molen zelf komen bekijken. Tussen 10 en 17 uur wordt u op de molen rondgeleid.

De informatie over andere molens die op 4 oktober geopend zijn in Weert en de regio leest u op http://www.molensinweert.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.