Geslaagde Open Monumentendag

Zaterdag waren we de hele dag vanaf ‘s morgens 0930 uur present bij de Sint Jansmolen in Stramproy vanwege Open Monumentendag 2009. Op de Kaart was dit jaar het motto van de OMD en door de Molenstichting Weerterland was dat vertaald in de vorm van een digitale presentatie van zo’n 75 oude Weerter molenprentbriefkaarten.

Ook de belangstelling van het publiek voor de molen was goed; 56 mensen lieten zich door vrijwillige molenaar Jac Nijs en door vrijwillige molenaar in opleiding Lukas Kusters op de molen rondleiden. Geen massale toeloop maar wel en dat is zeker zo belangrijk, mensen met echte belangstelling voor de molen.
Onze gasten kwamen uit heel Nederland tot uit Zeeland en Friesland en verder uit België, Duitsland, Engeland en zelfs twee geinteresseerden uit Hongarijen.

Bovendien stond er de hele dag een prima briesje zodat ook de molen de hele zaterdag voor de prins heeft kunnen draaien.

Wie nog een molen wil bezoeken kan dat zondag 13 september in Weert bij de Wilhelmus-Hubertusmolen, de Antoniusmolen van Laar en molen De Hoop van Swartbroek.
Vanwege kermis in Stramproy is de Sint Jansmolen zondag niet te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.