Molen De Nijverheid was vanmorgen plots 30 centimeter hoger

Ben vanmorgen even gaan kijken bij molen De Nijverheid in Stramproy. De restauratie van deze molen is in volle gang. Vanmorgen bleek de molen plots zo’n 30 centimeter hoger te zijn. Medewerkers van het Weerter molenbouwbedrijf Adriaens Molenbouw hadden de molenkap opgevijzeld. Dat was nodig om de stalen ring waarop de kap rust en draait te kunnen vervangen.

Het wachten is nu op het begin van het buitenvoegwerk van de molenromp. Nadat alle voegen dit voorjaar zijn uitgekapt en de voegen de hele zomer door de zon en de wind goed konden drogen, is het nu tijd om de molenromp opnieuw op te voegen. Liefst voor de herstmaanden met alle regenbuien beginnen. Hoog tijd dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.