Feestelijke opening en open dag buurtmolentuin NIjsmolen Stramproy

Image

 

De omgeving van de monumentale molen De Nijverheid, de molen van Nijs, aan de Veldstraat in Stramproy heeft de afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan.  Onder auspiciën van Molenstichting Weerterland en Stichting Bèèle Erfke/Nijsweike werd een prachtige buurtmolentuin aangelegd en werd de directe omgeving van de molen en van het dierenweitje Nijsweike heringericht en aangekleed. Een klus die zonder de inbreng van talrijke vrijwilligers uit de buurt van de molen nooit gerealiseerd had kunnen worden. Door de vrijwilligers zijn opgeteld meer dan 5000 uur in dit karwei geïnvesteerd. Op het bereikte resultaat is de Nijsmolenbuurt dat ook terecht trots.

Nog wordt er volop geklust bij de molen en in de molentuin. De laatste pintjes worden op de i gezet. Maar nu het karwei zo goed als afgerond is, is het tijd om het bereikte resultaat aan iedereen te laten zien.  Dat gebeurt tijdens de feestelijke afsluiting van project Nijsmolenbuurt Verandert op zaterdag 14 juni om 16.00 uur en tijdens de open dag in de nieuwe buurtmolentuin en in de Nijsmolen op zondag 15 juni tussen 11 en 16 uur. Tijdens de officiële afsluiting van het buurtproject op zaterdagmiddag wordt, als hoogtepunt, de nieuw door bakker Snijders uit Stramproy  samen met enkele dames uit de Nijsmolenbuurt ontwikkelde speciale Nijsmolenvlaai gepresenteerd.

Image Open Dag

De open dag in de Nijsmolentuin en in de molen op zondag staat vooral ook in het teken van de verschillende  plannen van de Nijsmolenbuurt voor de komende jaren. In de buurt rondom de Nijsmolen leven allerlei ideeën over verdere projecten die vanuit de buurt de komende tijd nog ontwikkeld kunnen worden. Projecten vooral bedoeld om de samenhang binnen de buurt te versterken. Het van vroeger bekende Naoberschap is daarbij de belangrijkste drijfveer.  Daarbij zal de molen een centrale rol vervullen als ontmoetingsplek binnen de buurt.  Maar er bestaan ook ideeën voor de start van een kruidentuintje en een tuintje met oude, vaak vergeten groeten in de nieuwe buurtmolentuin. Daarnaast leeft ook nog de wens voor de bouw van een bakhuis nabij de molen. En uiteraard kan er tijdens de open dag een balletje geworpen worden op de nieuwe jeu de boules baan en zijn er rondleidingen in de Nijsmolen zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.