Kollergang wandelroute

We zijn als Molenstichting Weerterland druk bezig met de Kollergang wandelroute. Dat wordt een wandelroute door een gedeelte van de binnenstad en de wijk Fatima en een klein stukje Keent langs de locaties van de verdwenen Weerter stadsmolens.

Vroeger telde Weert een fors aantal stadsmolens. Het bestaan van negen molens is in documenten en archieven vastgelegd. Zes molens zijn helemaal verdwenen. Van een molen staat de romp nog overeind en twee molens bestaan ook anno 2014 nog.
Op de plaats waar de verdwenen molens stonden komt een plaquette ter herinnering. Wandelaars kunnen vanaf deze plaquette ook via een QR-code informatie over de verdwenen molen opvragen op hun mobieltje.
De Kollergang wandeling wordt op 5 oktober in gebruik genomen.

Voorbeeld van de informatieborden op de plek van de verdwenen stadsmolens

Voorbeeld van de informatieborden op de plek van de verdwenen stadsmolens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.