Jeugd ontdekte de molen

Jeugd ontdekte de molen

Het weer werkte allerminst mee. Toch kijken we terug op een geslaagde molendag. De bezoekers die de storm en de aanhoudende regen trotseerden, waren extra gemotiveerd om een kijkje in de molen te komen nemen en de molens te komen ontdekken.
Bij de Sint Annamolen van Keent volgden enkele jongeren van N’Joy een molenaarsles met de molenaars Gerie Fijen en Nuël van den Hurck. De kinderen spraken af in de toekomst vaker naar de molen te komen.
Ook de restauratie van de Wilhelmus Hubertusmolen aan de rand van de binnenstad van Weert trok tussen alle buien door nog flink wat kijklustigen en Frans Deben en Geert Hannen lieten de molen na jaren van stilstand weer draaien. In Stramproy was het de nieuw aangelegde buurtmolentuin van de Nijsmolenbuurt die bezoekers konden bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.