NATIONALE MOLENDAG ZATERDAG 10 MEI IN WEERT

 

Deelnemers van N'Joy bij Annamolen Keent

Deelnemers van N’Joy bij Annamolen Keent

ONTDEK DE MOLEN IN JE BUURT

Vrolijke kinderstemmen klinken regelmatig buiten op de molenbelt en binnen op de zolders van beltkorenmolen Sint Anna aan de Keenterstraat in Weert. Deze keer bezoeken leerlingen van de brede basisschool Moesel op een woensdagmiddag tijdens een activiteit van N’Joy de molen in hun buurt. Molenaar Gerie Fijen en drie gastheren van Molenstichting Weerterland nemen alle tijd voor een grote ontdekkingstocht door de molen samen met de kinderen en geven antwoord op de vele vragen.

“Elke jonge bezoeker is belangrijk. Misschien is het wel een toekomstig molenaar of een molenvrijwilliger. Daarom hebben juist onze jeugdige bezoekers recht op onze speciale aandacht”, benadrukt bestuurslid Louis Morre van de Weerter molenstichting.

_D208539-003

Om schoolkinderen en jongeren eens met de molens kennis te laten maken, zet Molenstichting Weerterland op zaterdag 10 mei de poorten van de molens in Weert speciaal voor alle jongeren open. “Kom gewoon eens binnen kijken in die molen waar je misschien wel iedere dag langs loopt of fietst op weg naar school of naar de sportclub” nodigt de voorzitter van de Weerter molenstichting Vincent van den Berg alle jeugdigen van Weert uit..“Molens zijn niet stom of saai..Iedereen kan dat zaterdag 10 mei tussen 10 en 16 uur zelf komen ontdekken. Je kunt terecht op de molens van Keent, Swartbroek , Tungelroy en op de 2 molens in Stramproy. Je kan de molen van onder tot bijna boven bekijken en de molenaar meehelpen in de molen. Wie wil er eens proberen het zeil op de wieken te leggen of de kracht in zijn spierballen uittesten op die zware zakken vol graankorrels?  En lukt het je, samen met enkele vriendjes, om de molenkap, die wel 12.000 kilo weegt, op de wind te draaien? Niet vergeten ’s morgens wel eerst spek te eten hoor!”

Natuurlijk mogen alle jonge bezoekers broertje(s) of zusje(s), vader of moeder of opa of oma meebrengen. Ontdek er ervaar zelf dat een molen helemaal niet stoffig, ouderwets of saai is. Molens zijn juist spannend, verrassend en heel gevarieerd. Molens gaan over techniek, weer en wind, voedsel en duurzame energie. Molens zijn gewoon kei vet, super gaaf. Ontdek het óók zelf op je molen, 10 mei tijdens Nationale Molendag in Weert.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.