Groen licht voor verplaatsing kollergang historische ros-oliemolen

Afbeelding

Het college stelt 398.000 euro beschikbaar voor de herinrichting van de passantenhaven, de inrichting van een tijdelijk park en de reconstructie van de kollergang, een maalwerktuig uit een molen. De visie Waterfront Weert moet richting geven aan de herinrichting van het totale gebied Beekpoort, waaronder de Werthaboulevard, het Bassin, passantenhaven, de Penitentenstraat en de Energiestraat.

Afbeelding

De historische ros-oliemolen van Kanters stond tot aan de vijftiger jaren van de vorige eeuw aan de Beekpoort.

De herinrichting van de passantenhaven is een belangrijk onderdeel van de visie maar is aanvankelijk niet meegenomen in de planning vanwege het ontbreken van financiële middelen. Voor de reconstructie van de kollergang zijn eveneens geen financiële middelen beschikbaar. Inmiddels is bekend dat de GOML (Gebiedsontwikkeling Midden-Limburg) subsidie voor het Waterfront Weert beschikbaar stelt. Een bouwontwikkeling voor de resterende percelen van Beekpoort Zuid wordt pas weer ná 2018 heroverwogen. Dit betekent dat het terrein tijdelijk als park wordt ingericht.

Voor de herinrichting van het gedeelte Werthaboulevard en Bassin is een krediet beschikbaar gesteld van 776.000 euro. De totale kosten van 398.000 voor de herinrichting van de passantenhaven, de inrichting van een tijdelijk park en de reconstructie van de kollergang worden betaald door de door de provincie verleende subsidie van 523.500 euro. Het restantbedrag van 125.000 euro wordt toegevoegd aan het begrotingssaldo 2014. De kosten voor de passantenhaven zijn geraamd op 341.000 euro,het tijdelijke park kost 40.000 euro en de reconstructie van de kollergang 17.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.