Handen uit de mouwen rond Nijsmolen

Buurtproject Nijsmolenbuurt Verandert wordt op zaterdag 10 mei a.s.,  Landelijke Molendag, afgerond. Dat heeft ook alles te maken met de voorwaarden die enkele subsidieverstrekkers stellen aan de maximale looptijd van een project. Dat betekent dat er de komende weken nog veel werk verzet moet worden. Daarom zijn er veel handen nodig om de komende weken stevig mee aan te pakken. Vast op zaterdagmorgen vanaf 9 uur maar er zijn ook enkele klussen die op andere dagen worden uitgevoerd.
 
Afbeelding
Wat moet er allemaal nog gebeuren?
 
1] Bouwhekken plaatsen in het Nijsweike. 
Deze tijdelijke afscherming moet er komen om te zorgen dat de dieren veilig zijn tijdens de werkzaamheden aan het nieuwe hekwerk.
Voorbereiding van het nieuwe hekwerk, het hekwerk aan de St. Jozefstraat wordt doorgetrokken bij het Nijsweike. Zo komt er één geheel voor het hele hekwerk rondom de molen. Ook worden aan de St. Jozefstraat langs het hekwerk struikjes aangeplant.
Nieuw hekwerk in het Nijsweike zelf maken, zo kunnen de bezoekers de dieren ook vanuit de Molentuin bekijken. Hier komen later bij de aankleding ook zitbanken en o.a. een prullenbak. Het nieuwe hekwerk rond het Nijsweike wordt op 28 maart geoplaatst.

2] Waterpartij herplaatsen en vernieuwen
De huidige waterpartij wordt vernieuwd en daarom moet deze afgebroken en verplaatst worden.
Ook komt er een waterput, die straks met een pomp voor de beregening van de tuin kan zorgen

3] Uitgraven van de paden en tegelijk de elektrokabel en waterleidingen leggen

Het uitgraven van de paden, m.b.v. een machine, de paden voorbereiden op de bestrating en natuurlijk de paden maken.
Tijdens de graafwerkzaamheden meteen de elektrokabel en de waterslang in de grond leggen.

4] Pad naast de wiek maken en oprit afmaken aan achterzijde.
Het pad naast de wiek wordt aangelegd, graafwerkzaamheden en grondverplaatsing moeten eerst gebeuren. Nadat de grond is geëgaliseerd en voorzien van een bed bestaande uit speciale korrelmix en zand kan de bestrating beginnen. Ook komen er fietsenklemmen te staan. Aan de achterzijde van de oprit wordt deze verder afgemaakt.
Ook komt er een nieuw stuk oprit-pad bij, welke naar de ingang van pad, dat aan de achterzijde bij de molen komt, aansluit.

5] Tuinaanleg verder verzorgen, aanplanten van de tuin met diverse planten, zaaigoed

 
 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.