Drie molenprojecten bij NLDoet in Weert: Vrijwilligers gezocht

NLDoet, de nationale vrijwilligersactie georganiseerd onder auspiciën van het Oranje Fonds staat in 2014 gepland voor vrijdag 21 en zaterdag 22 maart. Beide dagen klussen ook in de regio Weert tientallen vrijwilligers één of twee dagen voor allerlei verenigingen, clubs, organisaties of instellingen. Ook Molenstichting Weerterland heeft drie projecten voor NLDoet aangemeld.

Handen uit de mouwen

De doelstelling van NLDoet is niet alleen dat vrijwilligers een of twee dagen stevig de handen uit de mouwen steken. Zo helpen die vrijwilligers voor een of twee dagen mee vaak al lang gekoesterde wensen van maatschappelijke organisaties of (sport)verenigingen in vervulling te laten gaan. NLDoet is daarnaast natuurlijk óók een unieke gelegenheid om andere vrijwilligers maar ook organisaties, clubs en verenigingen te leren kennen.

Klussen bij de molens

Afbeelding

De 125 jaar oude op het molenerf liggende molenroede van deze molen moet worden opgeknapt.

Molenstichting Weerterland heeft drie klussen op het wensenlijstje staan. Bij de monumentale standaardmolen Sint Jan in Stramproy wordt een deel van het molenterrein opgeschoond en wordt een 125 jaar oude molenroede stevig onder handen genomen. Dat betekent schuren, ontroesten, schilderen en op te metselen poeren leggen. Dit karwei wordt over beide NLDoet klusdagen verdeeld.

Bij molen De Nijverheid, eveneens in Stramproy, wordt de hele zaterdag van NLDoet hard gewerkt in de buurtmolentuin die rond de molen wordt aangelegd.

Ook bij de Sint Annamolen van Keent wordt aan de groene aankleding rondom de molen geklust. Dat betekent een groot stuk nieuwe beukenhaan aanplanten en daarnaast de molenberg prepareren voor de komende lente en zomer. Bovendien moeten op de Annamolen de invaart en de kazemat van de molen dringend gewit worden na de watersnood in de zomer van 2013 toen na een zwaar noodweer in de molen bijna 45 cm water stond.

Vrijwilligers die een of twee dagen willen meehelpen kunnen zich aanmelden via de klussite van NLDoet op www.nldoet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.