Werk aan de winkel bij Nijsmolen

De projectgroep Nijsmolenbuurt Verandert heeft de werkzaamheden en prioriteiten voor de komende maanden op een rijtje gezet. Ook is goed gekeken naar hoe lang de financiële polsstok nog is. Alle plannen en wensen kunnen met de nog beschikbare financiën niet worden gerealiseerd. Dus zullen prioriteiten worden gesteld en gaat de werkgroep op zoek naar extra middelen.

Binnenkort start de aanleg van het pad en de fietsenstalling tussen de molenwiek en het hek, het graven van de leidingen voor water en elektriciteit in de tuin, het slaan van een waterput en het vervangen van het hek van het Nijsweike langs de Sint Jozefstraat en tussen het Nijsweike en de molen. Hier wordt bovendien een wandelpad aangelegd.

Het Nijsweike wordt meer bij de molen betrokken via een wandelpad en een nieuw hekwerk.

Daarna volgt het uitgraven van de wandelpaden door de buurtmolentuin, het plaatsen van de zitbanken en het egaliseren, ophogen en inzaaien en aanplanten van de molentuin.  Kortom: er is weer veel werk te doen. En we willen eind april de klus grotendeels hebben afgerond. Daarna gaan we kijken of het haalbaar is om het door de buurt gewenste bakhuis te bouwen en we bestuderen de mogelijkheid om in de molenberg een opslag voor bv het tuingereedschap te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.