Een uitdagend nieuw molenjaar

Nu de feestdagen van 2013 achter ons liggen, maken we ons op voor een nieuw molenjaar. Het jaar 2014 wordt voor Molenstichting Weerterland een jaar van uitdagingen en, hopen we, veel hoogtepunten.

Ook in 2014 staat het beheer en vooral het veel laten draaien van onze vier molens natuurlijk op de voorgrond. Samen met de vrijwillige molenaars en de vrijwillige gastheren en gastvrouwen zoeken we naar mogelijkheden de molens nog vaker dan nu al het geval is open te stellen. Hierover hoort u laten meer.

Daarnaast staat fase II en mogelijk ook nog fase III van Nijsmolenbuurt Verandert op de agenda. Dit is het buurtproject waarbij we samen met Stichting Bèèle Erfke ‘t Nijsweike en met veel inzet van de talrijke vrijwilligers uit de buurt de omgeving van de Nijsmolen (De Nijverheid) herinrichten. En tijdens NLDoet op 21/22 maart a.s. gaan we de omgeving van de Sint Jansmolen in Stramproy grondig opknappen. Verder zoeken we nog altijd naar een meer duurzaam beheer van onze molenbergen. We zoeken hiervoor een hobby-herder die met enkele schapen de molenbelten twee keer per jaar (in lente en herfst) wil begrazen. Bovendien wordt ook in 2014 het nodige onderhoud in het kader van het PIP, het Periodiek Instandhouding Programma, aan de molens uitgevoerd.

Vanzelfsprekend doen we weer actief mee aan de vertrouwde landelijke, provinciale en regionale molenevenementen zoals de Landelijke Molendagen, Open Monumentendagen, Molen, Maal, Meel en Bakdag en Limburgse Molendagen. Maar onze klapper moet dit jaar, het jaar van Weert600, toch het nieuwe molenevenement Molens6x600 worden. Zes molens die zeshonderd minuten draaien (nu maar hopen op voldoende wind) en die in die zeshonderd minuten allen met elkaar verbonden zijn via een lint van culturele en andere aantrekkelijke activiteiten in en bij deze molens. Dat alles staat op 5 oktober 2014 op het programma. Meer hierover kunt u lezen op 6x600molens.

Waar het motto van landelijke molendag 2014 Ontdek je Molen is, wordt het motto van Molens6x600: Molens in Woord, Beeld, Muziek en Beweging.

Afbeeldingnieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.