Nu op naar Limburgse Molendag

Molenstichting Weerterland kijkt tevreden terug op Open Monumentendag 2011. Tijdens de twee dagen waren in Weert veel monumenten te bezichtigen waaronder openluchttheater De Lichtenberg, de voormalige scheepswerf van de WSM en de prachtige parochiekerk van Fatima. Ook de Sint Annamolen van Keent en de Antoniusmolen in Laar waren opengesteld.

Jong en "oud" met vakkundige interesse voor de molens en vooral het te malen graan,

Tijdens de 2 open dagen trok de Sint Annamolen van Keent 204 bezoekers. Vergeleken met de aanloopm in 2010 een grote toename. Opvallend waren de talrijke bezoekers uit België die de molen kwamen bezichtigen. Ook grepen bijna alle bezoekers de mogelijkheid aan de hele molen te bekijken. Molenaars Gerie Fijen en Jac Nijs en molenaars in opleiding Geert Hannen, Bert Rietjens en Jan Moonen hebben een of beide dagen dan ook ontelbare malen de vijf trappen in de Annamolen tussen kazamat op de betgane grond en de molenkap moeten beklimmen.

Na de Open Monumentendagen maken we ons als Molenstichting Weerterland op voor het volgende grotere evenement: Limburgse Molendag. Op zondag 2 oktober staan verspreid over heel Limburg de poorten van tientallen windmolens en watermolens open en draaien de wieken of de schoepen. In Weert is die zondag de Sint Annamolen van Keent en de Sint Jansmolen van Stramproy geopend. Bij de Sint Annamolen in Tungelroy zijn een aantal speciale activiteiten gepland. Limburgse Molendag is speciaal bedoeld om mensen te interesseren voor het vrijwillig molenaarschap. Deze molendag wordt dan ook onder auspicien van Molenstichting Limburg georganiseerd in nauwe samenwerking met de Limburgse afdeling van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

Molenstichting Weerterland zal op 2 oktober opnieuw de schijnwerpers nadrukkelijk richten op de inzet van alle vrijwilligers die nodig zijn om de molens te laten draaien. Vrijwillige molenaars en vrijwillige molenaars in opleiding maar óók gastheren en gastvrouwen die mensen in de molens rondleiden en klussers die de grotere en kleinere talrijke onderhoudswerkzaamheden in en rondom de vier molens die de Molenstichting beheert voor hun rekening nemen.

Immers: Zonder Vrijwilligers staan alle molens stil.

Kom dus 2 oktober naar de Sint Annamolen in Tungelroy en wordt vrijwilliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.