Molenbeurs en ruilbeurs in Weert

6X600MOLENS

MOLENBEURS EN RUILBEURS

Image

 

Molenstichting Weerterland en Stichting Cultureel café Weert organiseren op zondag 5 oktober 2014 in Weert een groot molenevenement: 6x600molens. 6x600molens is onderdeel van alle festiviteiten rond het feestjaar Weert600. De stad Weert viert heel 2014 dat de stad 600 jaar geleden marktrechten kreeg.

Tijdens 6x600molens draaien zes windmolens in Weert; de molens van Keent, Hushoven, Laar, Swartbroek, Tungelroy en Stramproy, zeshonderd minuten en in en rond de molens vinden tijdens deze zeshonderd minuten (van 10 tot 20 uur) diverse activiteiten plaats. Zo is er een poëziefestival met open podium, een Maal, Meel en Bakfestival, Koren op de molen, een expositie van molen(schilder)kunst, molenambachtenmarkt en een Molenbeurs en ruilbeurs.  De molens worden die zondag via een fietsroute en autoroute met elkaar verbonden.

Voor het feestjaar Weert600 en het evenement 6x600molens wordt veel pr en reclame gemaakt via de lokale, regionale en landelijke gedrukte media, radio en tv, evenementenwebsites, activiteitenagenda sites en Facebook en Twitter.

Een van de onderdelen van 6x600molens is een grote molen verkoop- en/of ruilbeurs. Daarop worden molenartikelen en memorabilia als daar zijn: molenboeken en –tijdschriften, molenprenten, molenansichtkaarten, molenpostzegels, molenluciferdoosjes, molenlepeltjes, molenschilderijtjes, molenmodellen en -bouwdozen en verder alle andere voorwerpen die rechtstreeks een relatie met molens hebben geruild of verhandeld.

Particulieren en handelaren kunnen zich voor deze molenruilbeurs aanmelden. Molenstichting Weerterland verhuurt standaard marktkramen voor deze beurs. Een kraam kost 50 euro.

Belangstellenden kunnen een kraam reserveren op deze website

http://www.molensinweert.nl/6×600.htm

Molenstichting Weerterland Email: molensinweert@home.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.