4e Molen, Maal, Meel & Bakdag

Draaiende molenwieken, zingende molenstenen, molenaars die het tot meel vermalen koren keurend tussen de vingers laten lopen en beneden in de molen de geur van versgebakken brood en andere verse lekkernijen uit de bakoven. Dat zijn de ingrediënten voor de 4e Molen Maal-, Meel- & Bakdag die Molenstichting Weerterland samen met Isidorus HT&D organiseert op zaterdag 16 november tussen 10 en 16 uur in de Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert.

De drie vrijwillige molenaars van de Sint Annamolen, Gerie Fijen, Nuël van den Hurck en Chris Venner, zorgen dat de Sint Annamolen bij voldoende wind volop draait en maalt. Belangstellenden kunnen het maalproces van nabij volgen en de molenaars alles over het malen van koren tot meel vragen. Enkele gastvrouwen en gastheren van Molenstichting Weerterland geven bovendien de hele dag rondleidingen in de molen.

 Afbeelding

Docent brood- en banketbakken, Peter OpHey, verbonden aan het Arcuscollege Heerlen demonstreert tijdens de Maal, Meel- & Bakdag hoe iedereen zelf uit meel, bloem en andere bakproducten heerlijke ovenproducten kan toveren. Van brood of pizza’s tot koekjes, taarten of vlaaien. Daarbij zal de bakker vragen van bezoekers beantwoorden en hij heeft voor iedereen leuke en verrassende baktips. En als bezoeker van de Molen, Maal, Meel & Bakdag hoort zelf proeven er natuurlijk óók helemaal bij.

Het is echter niet alléén de bedoeling om tijdens deze bakdag leuke ideeën op te doen.  Schoolkinderen t/m 13 jaar kunnen, in de aanloop naar de bakdag, ook zelf aan de slag gaan. Isidorus organiseert daarvoor een leuke wedstrijd: cupcakes versieren. De resultaten van deze huisvlijt moeten tijdens de Maal-, Meel- & Bakdag in de winkel van Isidorus aan de Mastenbroekweg ingeleverd worden. Een jury beoordeelt vervolgens alle inzendingen. Deelnameformulieren krijgt u in de winkel van Isidorus.  

Juryleden zijn de bakkers Peter OpHey en Jo Roelofsen en verder Joost Noyens, directeur van Isidorus en Vincent van den Berg voorzitter van Molenstichting Weerterland.  Deelnemers maken kans op leuke prijzen zoals een bakworkshop met Jo Roelofsen verbonden aan het Limburgs Openlucht Museum Eynderhoof. Ook stelt Isidorus een aantal waardebonnen beschikbaar.

Tijdens de Maal-, Meel & Bakdag geeft Isidorus bovendien 10% korting op de aankoop van alle bakartikelen en de klant mag in de molen aan het Rad van Fortuin draaien voor extra prijzen. Klanten die dat willen kunnen hun inzendingen voor de bakwedstrijd tussen 17.00 en 17.30 uur weer afhalen bij Isidorus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.