Waardering OnzeBuurt voor project Nijsmolenbuurt

Afbeelding

Maandagmiddag was in Domani in Venlo de feestelijke bekendmaking van de uitslag van Onze Buurt. Dit is de wedstrijd van de samenwerkende Limburgse wooncorporaties, L1 en ZondagsNieuws naar het meest aansprekende buurtinitiatief in Limburg. Met ons buurtproject om de omgeving van de Molen De Nijverheid Stramproy aan te pakken waren we één van de zes finalisten.
De wedstrijd is, terecht, gewonnen door het initiatief van de bewoners van het kerkdorp Heide bij Venray met Kookpunt De Hei, het dorpsinitiatief voor de bouw en inrichting van een dorpskookpunt.

Voor ons was het prettig om van de jury te vernemen dat er veel waardering en respect was voor het project Nijsmolenbuurt Verandert en vooral voor het enthousiasme waarmee de buurt rond de molen zich voor dit project inzet.
Ook sprak de jury respect uit voor het vele dat wij inmiddels rond de Nijsmolen al op eigen kracht hebben bereikt. Een van de juryleden omschreef het als volgt: “Jullie gaan echt als een speer. Jullie hadden het geld van OnzeBuurt niet echt nodig om jullie doelstellingen te bereiken. Dat kunnen jullie ook zonder onze financiële steun in de rug”. En zo is dat! Toch kregen we nog een leuke premie van 500 euro van OnzeBuurt waar we iets extra’s mee kunnen doen.

Wij wensen kookpunt De Hei oprecht van harte geluk met het winnen van OnzeBuurt en wensen hen heel veel succes met het uitvoeren van hun prachtige project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.