Structureel aandacht voor veiligheid en veiligheidsbeleid

VEILIGHEID IN EN BIJ DE MOLEN.

We hebben er al vaker wat aandacht aan besteed op deze pagina. Ook bij Molenstichting Weerterland staat veiligheid constant centraal in de aandacht. Maar het kan altijd beter. Ook op onze molens gebeuren wel eens kleinere ongelukjes of bijna ongelukken, Molenaars en gastvrouwen/gastheren moeten daarom voortdurend met dit onderwerp bezig zijn en blijven. In hun eigen belang maar zeker ook in het belang van onze bezoekers aan de molens.
Molenstichting Weerterland gaat daarom de komende maanden de RisicoInventarisatie en Evaluatie 2012, zoals opgesteld door Vereniging De Hollandsche Molen, op de vier door ons beheerde molens introduceren.

Afbeelding

De nieuw geformeerde werkgroep RI&E

Gisteravond heeft zich een speciaal daarvoor samengestelde werkgroep over een plan van aanpak voor een continue veiligheidsbeleid gebogen. Komende maand al komt er een informatieve bijeenkomst met onze tien molenaars en daarna wordt al snel begonnen met het per molen invullen van het speciale werkboek. Na een grondige bespreking van de uitkomsten van de inventarisatie volgt een plan van aanpak dat per molen wordt opgesteld. Dat plan van aanpak zal niet enkele uit technische maatregelen aan de molens bestaan maar ook uit organisatorische maatregelen en/of duidelijke werkafspraken.
Het bestuur van de molenstichting streeft er naar medio 2014 met concrete voorstellen voor het oplossen van eventueel geconstateerde veiligheidsmanco’s te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.