Plannen maken voor de rest van 2011

De molens stonden deze herfstzomer vaak in de belangstelling

De zomervakantieweken liggen bijna voor ieder van ons achter ons. De meesten moeten weer dagelijks naar het werk en ook de scholen weer zijn begonnen. Dus is het tijd om plannen voor de resterende maanden van 2011 te maken. Na een geslaagd voorjaar met veel activiteiten op onze molens en een “zomer” waarin ook erg veel mensen op de molens kwamen, staat ons een druk najaar te wachten.

Voor de laatste maanden van 2011 hebben we de nodige activiteiten op het programma staan. Het startsein wordt op 9, 10 en 11 september al gegeven met de Open Monumentendagen. Op 9 september houden we een speciale open monumentendag op de Sint Annamolen van Keent voor schoolkinderen van de groepen 7 en 8 van Openbare Basisschool De Uitkijktoren. Op 10 september organiseren we een speciale vrijwilligersdag op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat als start voor onze campage “Zonder vrijwilligers staan de molens stil” en op 11 september is de molen aan de Keenterstraat vanwege de Open Monumentendag opengesteld.

Enkele weken later, op 1 en 2 oktober staan de Limburgse Molendagen op de agenda. Ook dan zijn verschillende molens in en rondom Weert te bezoeken. Geopend zijn in ieder geval de Sint Annamolen van Keent, molen De Nijverheid en de Sint Jansmolen in Stramproy, molen De Hoop in Swartbroek en de Sint Antoniusmolen van Laar. Tijdens de Limburgse Molendagen wordt speciaal aandacht geschonken aan de opleiding tot vrijwillige molenaar.

De grote Molen-, meel-, maal- en bakdag op de Sint Annamolen van Keent in samenwerking met Isidorus Weert staat voor zaterdag 19 november gepland. Dan ook wordt het startsein gegeven voor 100 jaar Keenter Sint Annamolen 1911/12-2012.  Tenslotte worden alle Vrienden van de Weerter Molens op 18 december uitgenodigd voor de 1e Vriendendag op een van onze molens. Dit wordt een verrassende middag helemaal passend bij de sfeer van de laatste weken van het jaar.

U merkt het dus, ook komend najaar staan onze molens regelmatig in de belangstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.