Een avondje stevig karweien bij De Nijverheid

Afbeelding

Bij molen De Nijverheid zijn de voorbereidingen begonnen voor de aanleg van een buurtmolentuin. Voordat de omgeving van de molen een volledig nieuwe open inrichting kan krijgen, moet er eerst gesloopt en opgeruimd worden. Dat betekende woensdagavond voor een groep vrijwilligers een avondje stevig karweien.

Hekwerk slopen, delen van een haag rooien, klinkers uitbreken en opslaan, planten die hergebruikt worden inkuilen. Alles moet klaar zijn voor het echt grote werk dat op 23 september start. Het hele project, aanleg van de tuin en herinrichten van het voorplein voor de molen, wordt met de hulp en inzet van de buurt gerealiseerd. Ook zal de buurt straks het bijhouden van de molentuin gaan verzorgen.

Het project Nijsmolenbuurt verandert, is één van de finalisten van OnzeBuurt van de samenwerkende Limburgse woningcorporaties. 21 september is de officiële start van het project. Financieel is het project mogelijk gemaakt door het VSB fonds, ANWB fonds en Oranje fonds. Daarnaast steunen ook de Heidemei (Kent Met Pit), de gemeente Weert en het IKL het project met financiën of de inzet van mensen en materieel en krijgen we steun van de Dorpsraad Stramproy (MijnStraatJouwStraat), BLM Wegenbouw, Noud Wolter Weert en talrijke buurtvrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.