Stramproy staat dit en volgend weekeinde helemaal in

AfbeeldingStramproy staat dit en volgend weekeinde helemaal in het teken van het Oud Limburgs Schuttersfeest, het OLS. Een jaar lang heeft het dorp toegeleefd en toegewerkt naar dit feest.  Zo’n 150 schutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg verzamelen zich morgen in Stramproy. De kans is groot dat een fors aantal schutterijen volgende week zaterdag mag terugkomen voor de 2e ronde van dit festijn: het kavelen .

Een van de hoogtepunten van het OLS is de optocht waarin de schutters, vendelzwaaiers, sappeurs, bielemannen, muzikanten, koningsparen en keizers meelopen. De route van de optocht voert ook over een deel van de Molenweg waaraan de historische Sint Jansmolen staat. Als feestelijke welkomsgroet aan al die duizenden schutters en de vele tienduizenden bezoekers, staat de Sint Jansmolen in de feeststand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.