Ernstige houtrot vloer molen De Nijverheid

Vloer van Nijverheid weggerot

De historische bielzen vloer in de invaart van molen De Nijverheid in Stramproy verkeert in extreem slechte staat. Gebleken is dat de bijna 100 jaar oude bielzen waaruit de vloer is samengesteld grotendeels zijn weggerot. Snelle maatregelen zijn noodzakelijk om nog iets van de markante vloer te kunnen behouden. De vloer is vroeger uit bielzen samengesteld om paarden houvast te bieden. Landbouwers kwamen vroeger met paard en wagen graan naar de molen aan de Veldstraat brengen. Daarbij reden de agrariërs de wagen achteruit de molen binnen. Om te voorkomen dat paarden konden uitglijden werd de houten vloer in de invaart gelegd.

Wie heeft er tips of adviezen hoe dit probleem aan te pakken zodat het markante uiterlijk van de houten vloer toch behouden blijft?

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.