Verdwenen Weerter stadsmolens

Verdwenen Weerter stadsmolens

Weert is trots op de bestaande 8 windmolen, de nog aanwezige molenromp en de watermolen in Stramproy die onze stad nog rijk is. Toch stonden er vroeger nog aanzienlijk meer molens binnen en vrij dicht buiten de stadsmuur rond Weert. Deze molens zijn vooral de laatste 100 tot 150 jaar verdwenen. Sommigen zelfs nog pas nauwelijks 100 jaar geleden.
Molenstichting Weerterland werkt aan een wandeling langs de plekken in de Weerter binnenstad waar vroeger die stadsmolens stonden. Een eerste concept van die wandeling ziet u bijgaand. Het is de bedoeling de wandeling te presenteren bij de verplaatsing van de kollergang van de oude rosmolen aan de Beekpoort terug naar zijn historische locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.