Een kleurrijke molenberg

Vrijwillig molenaar Nuël van den Hurck die op de Sint Annamolen van Keent draait, richtte vorig jaar, bij wijze van experiment, een deel van de molenberg langs de Bocholterweg in als een uitbundig bloeiend kleurrijke kruidentuintje. De reacties van de vele passanten die langs de molen fietsten waren erg enthousiast. Dit jaar krijgt de Sint Annamolen daarom een veel grotere een kleurrijke molenberg en molentuin.

AfbeeldingFietsers die afstappen en zich in allerlei bochten wringen om de molen met op de voorgrond uitbundig bloeiende rode klaprozen of diepblauwe korenbloemen op de foto vast te leggen. Dat beeld konden de vrijwillige molenaars in 2012 regelmatig aanschouwen op de Sint Annamolen. Het kleine fleurige kruidentuintje met allerlei prachtig bloeiende gewassen was een schot in de roos. De reacties van bezoekers waren erg enthousiast. Voor iedereen was dat ook duidelijk: “dat moeten we in 2013 zeker weer doen.”

Met NLDoet in het vooruitzicht stond dan ook bij de molenaars en vrijwilligers van de molenstichting vast dat het kruidentuintje van 2012 in 2013 een grote uitbundig bloeiende molenberg moet worden. Een tiental leden van Rotary Weert komt ons op 16 maart tijdens NLDoet helpen met het aanleggen en inrichting van deze bloeiende tuin. Daarbij gaan wij er voor zorgen dat vanaf dit jaar mensen die het fleurige en kleurrijke tafereel op foto willen vastleggen, dat beter en eenvoudiger kunnen. Want het wit van de Sint Annamolen combineert nu eenmaal prachtig bij het rood en blauw van klaprozen en korenbloemen en bij de vele felle andere kleuren van veel andere (on)kruidachtige zomerbloeiers. Dat vraagt er om gefotografeerd te worden. Een bloemenpracht de Groenste stad van Nederland waardig.

Afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.