Gastvrouwen/heren actief op Weerter molens

Onze eerste groep gastvrouwen en gastheren sluit komende zaterdag de opleiding af. Met de komst van de molengastvrouwen en -gastheren gaat een nieuwe groep vrijwilligers bij Molenstichting Weerterland aan de slag. Met de komst van de gastvrouwen/heren doet een nieuwe groep vrijwilligers zijn intrede bij Molenstichting Weerterland.
 
AfbeeldingSedert oktober vorig jaar is de groep iedere twee weken een zaterdagmorgen op een van onze molens geweest om uitvoerig met de molens kennis te maken. Dat betekende molentechniek, de werking en bouw van de molen, de geschiedenis van de molens en het bedienen van de molens. Ook was er uitvoerig tijdens deze weken aandacht voor het rondleiden van bezoekers in een molen, de ontvangst en begeleiding van gasten en voor alle zaken die met de veiligheid in een molen voor vrijwilligers en bezoekers te maken hebben. Ook het beheer van de molens kreeg vanzelfsprekend de nodige aandacht. Deze interne opleiding werd verzorgd door onze vrijwillige molenaars Bert Rietjens en Geert Hannen. 
In het molenseizoen 2013, dat voor de deur staat, worden de gastvrouwen en gastheren op onze verschillende molens actief. Samen met de vrijwillige molenaars zullen zij het gezicht van de molenstichting op onze molens zijn. Als Molenstichting Weerterland zijn wij erg blij met deze nieuwe groep vrijwilligers.
 
Heeft u ook belangstelling om molenvrijwilliger te worden dan nodigen wij u uit met ons contact op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.