We doen weer mee aan NLDoet

AfbeeldingDe voorbereidingen voor NLDoet 2013 zijn bij Molenstichting Weerterland inmiddels opgestart. De bestellijsten voor materialen zijn gemaakt en de eerste opzet van welke klussen allemaal aangepakt worden, zijn gemaakt.Molenstichting Weerterland doet weer met veel plezier en enthousiasme mee aan NLDoet.

Op 15 en 16 maart, de dagen dat landelijk vele duizenden vrijwilligers voor NLDoet aan de slag gaan, heeft Molenstichting Weerterland twee leuke projecten. Bij de Sint Annamolen van Keent wordt een molentuin ingericht en de groene afscheiding van de driehoek tegenover de molen aangeplant. In Stramproy bij molen De Nijverheid gaan we met hulp van vrijwilligers een meer dan 100 jaar oude rustplaats waar de molenaars vroeger graag even van het weer en de natuur genoten, opknappen. Ook wordt bij de Molen van Nijs de oude Pot-roede (nr 969) geschuurd, geconserveerd en opnieuw geschilderd.

NLDoet wordt onder auspiciën van het Oranjefonds jaarlijks georganiseerd. Een of twee dagen komen vrijwilligers meehelpen bij het realiseren van allerlei kleinschalige projecten. Zaken die normaal vaak blijven liggen omdat er simpelweg geen geld of tijd voor is. Bij het tuinproject bij de Annamolen van Keent is op zaterdag 16 maart een groep van 10 vrijwilligers van de Rotary Club Weert in de weer. In Stramproy hebben zich ook al enkele vrijwilligers aangemeld maar zoeken we nog een groep van zes., zeven mensen die op vrijdag of zaterdag of op beide dagen mee komen helpen. Wilt u met uw familie, collega’s van het werk of vrienden van de sportclub of vereniging komen meehelpen?

Meld je dan hier aan: http://www.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=5697656

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.