Gastvrouwen en gastheren op onze molens

Molenstichting Weerterland is erg blij met de groep gastvrouwen/gastheren die in het nieuwe molenseizoen op onze molens actief zal worden. Acht dames en heren gaan bezoekers op onze molens verwelkomen en door de molens rondleiden. De nieuwe gastvrouwen en gastheren maken op dit moment intensief kennis met de vier door de Molenstichting Weerterland beheerde molens. Recent stond een bezoek aan de Sint Annamolen van Tungelroy op het programma.

 

De groep nieuwe gastvrouwen en gastheren

 

Naast de vrijwillige molenaars die de molens bedienen, maken bezoekers vanaf het nieuwe molenseizoen op de molens in Weert ook kennis met de molengastvrouwen en -gastheren. Een groep van momenteel al negen vrijwilligers die toersiten, dagjesmensen en bezoekers aan de molens voortaan zullen verwelkomen, de weg wijzen en door de molen rondleiden. Ook zullen de gastvrouwen/heren voortaan de rondleidingen van groepen door de molens verzorgen. Rondleidingen voor families, clobs, verenigingen of voor bedrijven zijn altijd via de webstite http://www.molensinweert.nl/nieuwe_pagina_5.htm te reserveren.


Door de komst van de gastvrouwen/heren kunnen de molenaars hun aandacht blijven houden bij het bedienen van de molens. Dat is van belang voor de veiligheid van de bezoekers aan de molen. Naast de aandacht voor de bezoekers (jong en oud) zullen de gastvrouwen en gastheren ook op de meeste vragen van bezoekers antwoord kunnen geven. Zo vormen de molenaars en gastvrouwen/heren vanaf dit nieuwe molenseizoen een gastvrij team op iedere molen.


Molenstichting Weerterland is nog op zoek naar meer vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer of als toekomstig vrijwillig molenaar een steentje willen bijdragen aan het beheer en behoud van onze molens. Alle vrijwilligers hebben er een leuke hobby hobby mee. Ze vinden allemaal op hun manier hun draai op de molens. Kijk daarvoor eens op http://www.molensinweert.nl/vrijwillig_molenaars.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.