Jeugd staat centraal bij molenmiddagen

Al ruim twee jaar organiseert Molenstichting Weerterland met grote regelmaat molenmiddagen op onze drie beltkorenmolens in Keent, Stramproy en Tungelroy. Deze leuke en leerrijke middagen zijn speciaal bedoeld om schoolkinderen eens op een actieve manier met de molens kennis te laten maken. Ook in 2013 wordt maandelijks een molenmiddag op deze molens gehouden.

Tijdens de molenmiddagen maken de schoolkinderen samen met de molenaars kennis met de molens. Dat gebeurt altijd op een actieve manier. De kinderen mogen de verschillende molenzolders zoals de meelzolder en de steenzolder verkennen. En natuurlijk mogen ze de molenaars ook een handje meehelpen bijvoorbeeld bij het leggen van de molenzeilen op de wieken. Ook vertellen de molenaars wat over het weer en de wind en hoe de wind er voor zorgt dat de wieken gaan draaien waardoor de molenaar kan malen. 
De molenmiddagen zijn altijd op een vaste woensdagmiddag of zaterdagmiddag in de maand en beginnen altijd om 13.30 uur. Uiteraard mogen (groot)ouders en broertjes of zusjes meekomen. Aan het eind van het bezoek vraagt de molenaar de kinderen ook om in het molengastenboek op te schrijven hoe ze het bezoekje aan de molen vonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.