Gastvrouwen en gastheren maken kennis met molens

Molenstichting Weerterland is heel erg blij met de komst van bijna 10 vrijwilligers die dit voorjaar als gastvrouw of gastheer op de molens aan de slag gaan. De gastvrouwen en gastheren zullen straks bezoekers aan onze molens verwelkomen, begeleiden en door de molens rondleiden. Zo hebben de vrijwillige molenaars meer tijd om hun aandacht bij de bediening van onze molens te houden.

Weert-20130112-01693De groep vrijwilligers is met erg veel enthousiasme begonnen aan een interne opleiding die door onze vrijwillige molenaars Geert Hannen en Bert Rietjens en door gastheer Pierre Beenders wordt verzorgd. Tijdens deze kennismaking van acht bijeenkomsten wordt uitvoering aandacht besteed aan alle facetten van de molens. Er is aandacht voor zaken als techniek, de bouwwijze van de molen, de bediening van een molen, het draaien en malen, weer en wind. Maar ook zaken als veiligheid of de geschiedenis van de verschillende molens staan op het programma van deze kennismaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.