Molenaar Thei Nijs overleden

Thei Nijs in 'zijn 'Annamolen van Tungelroy

Thei Nijs in ‘zijn ‘Annamolen van Tungelroy

Vandaag kregen wij het trieste bericht dat Thei Nijs, vrijwillig molenaar op de Sint Annamolen in Tungelroy is overleden.Thei is 80 jaar geworden. Op vrijdag 11 januari om 10.30 uur wordt in de Sint Willibrorduskerk van Stramproy afscheid van deze markante molenaar.

Thei was al geruime tijd ziek maar ondanks zijn slopende ziekte was hij tot enkele maanden terug nog regelmatig op de Sint Annamolen aanwezig om samen met collega vrijwillige molenaar Jan Moonen te draaien en te malen.

Thei is altijd nauw bij de molens betrokken geweest en was jarenlang molenaar en vrijwillig molenaar. Hij was een van de zoons uit de bekende Stramproyer molenaarsfamilie Nijs van molen De Nijverheid, de Molen van Nijs, aan de Veldstraat. Zo was Thei van kindsbeen af bij de molens betrokken.

Thei beleefde als vrijwillig molenaar vooral veel plezier aan het ontvangen en rondleiden van bezoekers op de molen. Daarbij kon hij enthousiast verhalen vertellen over de molen en over het molenaarsambacht.

Vastleggen in volledig scherm 6-1-2013 190045.bmp

Uit respect en dankbaarheid voor zijn jarenlange inzet voor de molens in Stramproy en in het Weerterland, blijven de door Molenstichting Weerterland beheerde molens tot na het afscheid van Thei in de rouwstand staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.