Avonddraaien op Sint Annamolen Keent

Nieuw initiatief bij Molenstichting Weerterland

Voor het eerst gaan de twee vrijwillige molenaars Gerie Fijen en Nuël van den Hurck op donderdag 29 november a.s. ’s avonds draaien op de markante Sint Annamolen op de hoek van de Keenterstraat met de Bocholterweg in Weert. Wanneer dit initiatief aanslaat, zal deze molen in de toekomst vaker ook in de avonduren draaien.

De Annamolen van Keent in avondlijke verlichting

Terwijl  de molen binnen en buiten mooi verlicht is, zullen de wieken van de 100 jaar oude beltkorenmolen, tussen 18.30 en 20.30 uur in het avondlijk duister hun omwentelingen maken. Bezoekers zijn tijdens dit avonddraaien welkom om op dit afwijkend tijdstip eens met de molen kennis te komen maken. Vrijwilligers van de Molenstichting Weerterland zullen tijdens dit avonddraaien belangstellenden in de molen rondleiden.

Deze avondlijke openstelling van de Sint Annamolen is ideaal ook voor amateurfotografen om de molen van binnen en buiten bij kunstlicht op de gevoelige plaat vast te leggen. Bovendien is een bezoek aan de door kunstlicht verlichte molen ook binnen extra sfeervol. Vorig najaar werd de molen voorzien van een geavanceerde LED buitenverlichting en binnen in de molen zorgen de oude industriële lampen die afkomstig zijn uit de gesloopte fabrieksgebouwen van het Landbouwbelang aan de Industriekade voor een heel bijzondere sfeer die uitstekend past bij deze tijd van het jaar.

Molenstichting Weerterland zal tijdens dit avonddraaien aandacht vragen voor de activiteiten van de Molenstichting en voor de mogelijkheid voor particulieren om Vriend van de Weerter Molens te worden en daarmee actief het behoud van de molens in het Weerterland te steunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.