Eerste huwelijk in een Weerter molen

Een gedenkwaardige dag voor de Weerter molens. En mogelijk een aanzet tot een nieuwe traditie in Weert? Voor het eerst trouwde er op 22 juli in Weert een stel officieel in een molen. Linda van den Bercken en Ron van de Vorst gaven elkaar in de Wilhelmus-Hubertusmolen officieel het Ja-woord.

Het jonge bruidspaar wordt door de trouwambtenaar verwelkomd.

Dat het jonge stel voor een huwelijksceremonie in de Wilhelmus-Hubertusmolen gekozen had, is begrijpelijk. De bruid is de dochter van de Weerter molenbouwer Paul van den Bercken van Adriaens Molenbouw Weert. De huwelijksinzegening vond plaats in aanwezigheid van opa en molenbouwer Sjors Adriaens.

Voor Molenstichting Weerterland eveneens een niet onbelangrijke dag. Als molenstichting hebben wij enkele maanden geleden de gemeente Weert al formeel verzocht de vier molens aan te wijzen als Huis van de Gemeente waardoor op alle vier de door de stichting beheerde molens huwelijksvoltrekkingen plaats mogen vinden. Wij wachten nog op antwoord uit het Weerter stadhuis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.