Twee leuke projecten voor NLDoet 2013

Het duurt nog even vooraleer 15 en 16 maart 2013 zich weer aandienen. Toch vragen we als molenstichting Weerterland nu al aandacht voor beide NLDoet klusdagen. Molenstichting Weerterland heeft tijdens de NLDoet-dagen van komend jaar twee leuke projecten op stapel staan. We maken de omgeving rond onze molens kleurrijk.

Allereerst gaan we een oud nostalgisch zithoekje bij molen De Nijverheid grondig schoonmaken, opknappen en restaureren. Een prachtige oude zitbank wordt helemaal hersteld, veel door de jaren heen erg uitbundig uitgesprongen groen wordt opnieuw in vorm teruggesnoeid, oude muren worden weer netjes gewit en het mooie houten raamkozijn gerepareerd en opnieuw geschilderd. Het mooiste plekje bij de molen van Nijs wordt een echt pareltje voor Stramproy.

Ook bij de Annamolen aan de Keenterstraat in Weert staat het een en ander op stapel. De proef met de kleurrijke groeistrook op een hoek van het molenerf is zo goed geslaagd, dat we een volledige bloementuin willen inrichten. Zodat de 100 jaar oude witte molen van Keent vanaf volgende zomer nog meer zal stralen en nog meer mensen zal verleiden om de molen op de foto vast te leggen.

Voor beide projecten (bij de molen in Stramproy op vrijdag en zaterdag) en voor de molen van Keent alleen op zaterdag zijn weer vrijwilligers nodig. Mensen die een of twee dagen willen komen meehelpen beide plannen te realiseren. Aanmelden is simpel. Dat kan via de website van NLDoet. Wij rekenen op u. Kom klussen tijdens NLDoet. Met Ons. In Weert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.