Informatiemiddag over vrijwilliger bij de molenstichting

Molenstichting Weerterland zoekt nieuwe vrijwilligers. Mensen die wat vrije tijd willen investeren in het beheer en behoud van de monumentale Weerter molens.

De slogan Vind je Draai op de Molens heeft u de afgelopen weken waarschijnlijk al ergens gelezen. Daarmee zoekt Molenstichting Weerterland mensen die hun belangstelling voor de molens willen vertalen in vrijwilligerswerk.

Vrijwillige molenaars zorgen dat de molens draaien.

Molenstichting Weerterland is vooral op zoek naar mannen en vrouwen die als molengastvrouw/gastheer, molengids en als klusser op de molens actief willen worden. Daarnaast zoekt de stichting ook dringend bestuurlijke versterking.  Bovendien bestaat de mogelijkheid om, bij voldoende aanmeldingen, ook een nieuwe groep vrijwilligers aan de opleiding tot vrijwillige molenaar te laten beginnen. De opleiding tot molenaar, vereist om op de molens te mogen draaien, duurt minimaal twee jaar en wordt verzorgd door het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

Molens bieden iedereen die een leuke en zinvolle vorm van vrijetijdsbesteding zoekt, veel mogelijkheden. Want molens verenigingen heel verschillende aspecten onder een dak. Molens zijn natuurlijk indrukwekkende monumenten die het waard zijn om behouden te worden. Molens zijn echter veel meer dan alléén mooie en karakteristieke monumenten. Molens bieden naast techniek en geschiedenis ook weer, toerisme

Komende zaterdag, 27 oktober, organiseert Molenstichting Weerterland een speciale bijeenkomst voor iedereen die als molenvrijwilliger actief wil worden.  Wie belangstelling heeft voor het beheer en behoud van de molens en iedereen die zich wil inzetten voor het behoud van de molens en het verrichten van vrijwilligerswerk is om 15.00 uur welkom op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1 in Weert.

Tijdens de bijeenkomst wordt het een en ander verteld over de doelstellingen en taken van de molenstichting, over de verschillende vrijwilligersfuncties die er zijn en over de opleiding tot vrijwillige molenaar of tot molengastvrouw/gastheer. Enkele molenaars en molengidsen zijn aanwezig om op alle vragen te antwoorden en ook een rondleiding door de molen staat op de agenda. Vooraf even aanmelden via info@molensinweert.nl wordt op prijs gesteld.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.